Тил Линдеман

Тил Линдеман (Till Lindemann) е немски музикант, участващ в групата Rammstein. Той е роден на 4 януари 1963 година в Лайпциг, но прекарва детството си във Вендиш-Рамбов. Баща му е бил писател (умира през 1993 г.), а майка му е журналистка. Тил има две дъщери.

Преди да започне да се занимава с музика е тренирал активно плуване и дори е вице-европейски шампион за младежи. След като прекратява спортната си дейност работи като уредник на галерия, дърводелец и плетач на кошници.

Музикалната му кариера започва в групата Фърст Арш, където Тил е барабанист и беквокал. Срещата му с Рихард Круспе е началото на пътя му с Рамщайн. Тил Линдеман е основният текстописец на групата.

Той има силно сценично присъствие и плътен басов глас. Един от неговите си номера е да клекне и да свие юмрук върху коленете си и да започне да бие по него като объркан ковач. Един основен отличителен белег му е провлаченото "Р" и гърленото "Х", например в "ах" (на немски "ach").

Линдеман е квалифициран пиротехник. След инцидент на Трептов арена в Берлин на 27 септември 1996, когато горяща част от сцената пада върху публиката, Rammstein започват да наемат професионални пиротехници, а Линдеман се учи и практикува с тях. Всеки член на групата е специално инструктиран за частите от пиротехниката които ще използва на сцената.

Що се отнася до Линдеман , той харесва Chris Isaak, Marilyn Manson, Jean Michel Jarre, Tangerine Dream, Mike Oldfield, Ministry, Nine Inch Nails, Type O Negative, Placebo, Black Sabbath, Deep Purple и джаз . Той казва, "за мен Kraftwerk е първата истинска група в Германия."

Той е дупчил лявото си ухо два пъти, но не е носил обеци от дълго време. Можете да видите две дупки в ухото му в повечето клипове и снимки. Той няма известни татуировки, но се носят слухове че има една на дупето си.

Линдеман е определян като атеист.

Към Октомври 2004 той има четири деца, 2 момчета и 2 момичета.

Линдеман също може да свири на барабани, китара и бас китара. В живото изпълнение на песента LOS, Тил свири на хармоника, но не наистина, просто клавириста, Кристиан "Флаке" Лоренц, свири на кийборда си.

Освен с музика той се занимава и с друг вид изкуство. През 2002 година издава книгата си със стихове Messer, играе един от отрицателните герои в детския телевизионен филм Amundsen der pinguin, където неговия герой трябва да открадне пингвин, който знае местонахождението на скрито съкровище.

Също така играе и активист за правата на животните във филма Vinzent.

За кратко се появява и във филма Трите хикса(2002) заедно с останалите от Рамщайн, както и във френския филм от 1999 Pola X.

Появява се в много саундтраци на филми като:Трите хикса, Заразно зло, Заразно зло : Апокалипсис, Мортал Комбат: Анихилация, Изгубената магистрала, Матрицата и много други.



{START_COUNTER}