Кристоф Шнайдер

Кристоф “Дуум” Шнайдер (на немски: Christoph Schneider) е немски музикант, барабанист на Rammstein.

Роден е на 11 май 1966 в Берлин, Източна Германия. Баща му също е бил музикант. Шнайдер е най-голямото от седем деца. Той има един брат и пет сестри. Една от сестрите му, Констанс, била дизайнер за групата за няколко години. През 1980 когато е на 14, неговият брат му подарява барабан, който сам е бил направил от алуминиеви кутии.

На 16 годишна възраст напуска колежа и започва работа като телекомуникационен асистент. Той казва “ Най-накрая, след като спестявах дълго време, имах достатъчно пари да си купя комплект барабани. Тези барабани не бяха много добри в сравнение със сегашните, но това нямаше значение. Не бяха качествени барабани и се чупеха постоянно. Но за щастие имах приятел, който беше оксиженист и той ми ги оправяше”. През 1984 когато е на 18 г., влиза в Източногерманската армия. Той е единствения член на групата, който е служил в армията.

През 1985-1986 напуска работата си, за да се опита да влезе в университет и да учи музика. Не е приет дори и след втория си опит. Баща му не одобрявал това да се учи на барабани, искал синът му да учи тромпет. В това време Кристоф се опитва да влезе в много групи. На 24 години той е в групата Die Firma и сменя още няколко групи. През 1994 заедно с Тил Линдеман, Рихард З. Круспе-Бернщайн, Оливър "Оли" Ридел успяват да се класират и да спечелят музикалния конкурс Berlin Senate Metro, с който получават правото на професионален запис от 4 демо парчета.

Кристоф формира Feeling B, където свири с останалите двама сегашни членове на Рамщайн, Паул Ландерс и Кристиан Лоренц.



{START_COUNTER}